Overslaan en naar de inhoud gaan

Foutmelding

  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (regel 3492 van /var/web/vd17234/app/releases/11/docroot/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (regel 3492 van /var/web/vd17234/app/releases/11/docroot/includes/bootstrap.inc).

Duinse Polders broedt op onvergetelijke vakantie voor eenoudergezinnen

In gesprek met Christophe Vandenberghe | 28 juni 2013

Sociaal toerisme wordt in De Duinse Polders in Blankenberge met hoofdletters geschreven. Directeur Christophe Vandenberghe schept er genoegen in als mensen na een paar dagen ontspanning weer wat beginnen te stralen. Elk jaar richt hij zijn aandacht op een specifieke groep vakantiegangers. Dit jaar wil hij wat bijzonders doen voor alleenstaande ouders.

Iets doen voor specifieke doelgroepen werkt

Acties voor specifieke groepen van mensen kunnen een flinke meerwaarde zijn voor de vakantiegangers zelf. Dat concludeerde Christophe Vandenberghe uit enkele gerichte acties naar senioren. ‘Wanneer mensen uit eenzelfde doelgroep samen vakantie houden, leggen ze gemakkelijk onderlinge contacten,’ ontdekte hij. Voor oudere vakantiegangers staan jaarlijks al een paar midweken op de kalender. Het klinkt alsof hij uit dit soort ontwikkelingen voor zichzelf voldoening puurt. Het zet aan tot verder kijken naar wat de Duinse Polders nog meer kan doen, voor alleenstaande ouders bijvoorbeeld.

Dit jaar zijn eenoudergezinnen aan de beurt

Vakantie neemt een ferme hap uit het gezinsbudget, weet de directeur. Dat geldt in het bijzonder voor alleenstaande ouders met kinderen. Dus wil hij voor hen dit jaar een bijzondere inspanning doen, eentje die verder gaat dan alleen kortingen toestaan. ‘Natuurlijk hoeven singles hier niet méér te betalen.'

'Het is opvallend dat alleenstaande ouders soms erg beducht zijn voor het oordeel van anderen. Zo ontstaat drempelvrees om alleen met de kinderen met vakantie te gaan. Nochtans zijn die ouders het hele jaar met de kinderen in de weer. Hoe laden ze zelf hun batterijen op?’ Die vragen houden Christophe bezig, en hij zoekt met zijn ploeg naar uitdagingen om de lat weer net iets hoger te leggen. Er is er veel animatie voor kinderen in De Duinse Polders. Zo krijgt papa of mama even ademruimte. Of een beetje tijd om zelf iets leuks te doen. Maar hij broedt op méér, en daar heeft hij de creatieve geest van zijn ploeg voor nodig.

Elke dag de vinger aan de pols

Het personeel staat elke dag in contact met de gasten. Elke dag houdt Christophe de vinger aan de pols tijdens een korte ochtendvergadering met zijn team. Op die vroege ontmoetingen steekt de baas zijn voelhorens uit. ‘Is er iets voor verbetering vatbaar? Hoe kunnen we een vraag of een opmerking een nieuwe invulling geven?’ Hier tast hij dingen af, speurt naar ideeën, luistert naar opmerkingen. En hij daagt ook uit: ‘Hoe reageren wij, als personeel, op een alleenstaande papa met drie rumoerige kinderen?’

Gevoelig voor een klein gebaar

‘Niemand kiest voor een kleine portemonnee. Iedereen moet al eens kunnen bijtanken. Als mensen zich door het leven worstelen, groeit hun gevoeligheid voor een klein gebaar,’ weet de directeur. 'Een ziek mens mag dan al eens tot na de middag op de kamer blijven, ook al is het vertrekdag,’ illustreert hij. Gasten laten zich ook graag verrassen met kortingbonnen en vrijkaartjes. Dat zijn dan weer resultaten van afspraken die Duinse Polders maakt met attracties in de buurt.

De hardnekkige aandacht om vriendelijke acties mogelijk te maken, heeft de Duinse Polders een stevige, vaste klantenkring bezorgd. ‘Veel mensen brengen hier elk jaar hun enige vakantie door,’ knikt de directeur. Af en toe dwarrelen dankwoorden tot op zijn bureau. ‘Dan probeer ik met plezier om het nog beter te doen.’

NOPIC

In gesprek met

Christophe Vandenberghe is directeur van De Duinse Polders in Blankenberge

Dit verhaal werd gepubliceerd op 28 juni 2013 in de categorie Vakantie.

Neergepend door

Griet Bouwen is Storyweaver voor het netwerk Iedereen Verdient Vakantie. Ze houdt van een hartelijk gesprek en stelt graag vragen die een verschil maken. Heb je zelf een verhaal dat je graag deelt? Contacteer onze redactie en zet je verhaal kracht bij.

Copyright © 2021 Steunpunt vakantieparticipatie | Disclaimer | Privacy |