Overslaan en naar de inhoud gaan

Alle verhalen in de Categorie "Vakantie" (100)

Het lijkt alsof de hele wereld in pauze staat, zegt ze. Alsof de aarde ons wil zeggen dat het zo echt niet langer kon met ons, mensen. Dat we het te ver hebben laten komen.

‘Het gebeurde in een van de ruimtes in het vakantiecentrum waar we werken met dieren. We hadden die week mensen met dementie te gast. Zij waren hier met hun woonzorgcentrum op vakantie.

Francine Van Beneden en Jos Vanisterbecq gingen in op de uitnodiging van Iedereen Verdient Vakantie om hun ervaringen mee te brengen naar het jaarlijkse Forum.

In Limburg ontdekten ze dat vakantie een uitgelezen manier is om banden uit te diepen tussen mensen die dagelijks samenwerken.

Verbind je Verhaal is een voortdurend groeiende verzameling van verhalen over de weldaad van vakantie. Verhalen van mensen die vakantie beleven.

Het begrip ‘gastvrijheid’ raakt aan de essentie van toerisme. Maar wat moeten we ons voorstellen bij gastvrijheid? Hoe gastvrij zijn we al?

 

‘Denk even terug aan een vakantieherinnering die je leven veranderde’ vroeg ik Jan, een enthousiaste vrijwilliger van de Wimmilingen, één van onze sociale partnerorganisaties uit Womm

De twee heren die samen aan tafel zitten zijn verbonden in hun wortels. Jeroen Marijsse startte rond de eeuwwisseling met De Stroom in Kortrijk.

‘Vlaanderen staat op het vlak van sociaal toerisme ver vooruit in de wereld.

Pagina's

Copyright © 2020 Steunpunt vakantieparticipatie | Disclaimer | Privacy |