Overslaan en naar de inhoud gaan

Foutmelding

  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (regel 3492 van /var/web/vd17234/app/releases/11/docroot/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (regel 3492 van /var/web/vd17234/app/releases/11/docroot/includes/bootstrap.inc).

‘Op het Forum doen we nieuwe vakantie-ideeën op’

In gesprek met Marie-Antoinette, Annie en Lut | 31 januari 2014

Tijdens de lunchpauze van het Forum op 23 januari  fladderde ons reporterteam met een vlindernetje door de Sportoase, om mooie mensen mét mooie verhalen te vangen. En dat bleken er nogal wat! Marie- Antoinette, Annie en Lut – samen een sprankelend vriendinnentrio – deelden met plezier hun indrukken. Over het Forum, de nieuwe vakantiegids én de vakanties die ze al via Vakantieparticipatie mochten beleven. Joie de vivre? Check!

Samen elk jaar trouw naar het Forum

Op Lut Stroobants’ rolkraagtrui prijkt een fleurige roze vlinder, mooi assorti met haar gilet. Ze kreeg hem opgekleefd door een van de veertig vertellers die aan de rondetafels op het Forum Vakantieparticipatie hun verhalen kwamen delen. De spelregels: tafelgenoten die er voor de vertellers uitspringen door hun enthousiasme of bijzondere verhaal, krijgen een vlinder opgekleefd. Als ik de drie dames tijdens de broodjeslunch aanspreek, begrijp ik meteen waarom op Luts borst een vlinder landde. ‘Elk jaar kom ik met Marie-Antoinette en Annie naar het Forum om nieuwe inspiratie op te doen’, zegt ze enthousiast. ‘Annie en ik zijn schoolvriendinnen, Marie-Antoinette is er later bijgekomen.’

Nieuwe vakantie-ideeën sprokkelen

Op het Forum doen de dames, die zichzelf gekscherend K3 noemen, inspiratie op voor komende vakanties. ‘We gingen eerder al samen naar de Liberty in Blankenberge, vertelt Annie. ‘Via Vakantieparticipatie natuurlijk, ah ja!’ ‘Hier op het Forum doen we nieuwe ideeën op’, vult Lut aan. ‘Ik ga zelf altijd trouw met mijn kinderen naar Vakantiecentrum Floréal in Nieuwpoort. Het zwembad is er super en aan zee zijn is sowieso altijd leuk. Door hier andere mensen te leren kennen en hun verhalen te horen, ga ik voor een volgende vakantie misschien wel eens iets nieuws uitproberen. We hebben iemand ontmoet van Vakantiecentrum De Bosberg in Houthalen-Helchteren’, zegt Lut. ‘Dat klonk wel tof, dus wie weet ga ik daar eens naartoe.’ Ook Gonnie, de uitbaatster van Vakantiecentrum De Lage Kempen in Hechtel-Eksel, maakte als verteller indruk op de drie vriendinnen. ‘Misschien trekken we daar wel eens samen heen voor een vakantie.’ 

Een pluim voor het Forum en de gids

De dames willen graag nog even een pluim uitdelen aan het team van Vakantieparticipatie. ‘De nieuwe symbolen in de gids zijn zeer handig’, zegt Lut. ‘Zo kan je bijvoorbeeld makkelijk zien of een verblijf toegankelijk is voor rolstoelpatiënten.’ En ook het Forum valt dit jaar weer goed in de smaak: ‘We moeten hier niet bang zijn voor lange, saaie speeches’, zegt Annie. ‘Er zijn wel toespraken, maar die zijn altijd bondig.’ Ook de comfortabele stoelen verdienen dit jaar een compliment, vindt Lut. ‘Want die zitpoefjes vorig jaar, dat vond ik toch maar niets.’ ‘En de pintjes smaken weer goed’, besluit Marie-Antoinette lachend. ‘Daarvoor alleen komen we met plezier terug!’   

"De nieuwe symbolen in de gids zijn zeer handig. Zo kan je bijvoorbeeld makkelijk zien of een verblijf toegankelijk is voor rolstoelpatiënten."

- Lut

Marie-Antoinette, Annie en Lut

In gesprek met

Marie-Aontoinette, Annie en Lut: samen een sprankelend vriendinnentrio. Ze waren er graag bij op het Forum 2014 in Leuven. Hun levensvreugde is uiterst aanstekelijk.

Dit verhaal werd gepubliceerd op 31 januari 2014 in de categorie Vakantie.

Neergepend door

Lien van Laere is nieuw(s)maker voor het netwerk Vakantieparticipatie. Ze is gebeten door mensen en hun verhalen. Heb je zelf een verhaal dat je graag deelt? Neem contact met onze redactie. Samen maken we er nieuws van.

Copyright © 2021 Steunpunt vakantieparticipatie | Disclaimer | Privacy |