Overslaan en naar de inhoud gaan

Digitaal verhaal: ‘Met niets heb je heel veel’

In gesprek met Fanny Bulcke | 24 januari 2017

‘Kan je ’t je inbeelden, dat je als moeder met blote voeten in een diepe put terecht komt, en de aarde van onder je nagels moet halen omdat je eruit wilt? Dat je tranen moet laten zonder dat de kinderen het mogen zien? Dat je huis vol spanning hangt, en alle leuke dingen verdwenen zijn? Zo begint Fanny Bulcke haar verhaal. Een verhaal van de scherpte van plotse armoede. Het verhaal van  de kracht van een moeder. Het verhaal van mogelijk maken wat onmogelijk lijkt: vakantie!

Fanny schreef en vertelt haar verhaal. Kijk. Ervaar de kracht. Bewonder.
Dit is moederschap, een kracht die zicht dwars door zware klei van armoede een weg naar het licht baant.

 

Over de videoverhalen
Fanny ging samen met Hilde, Jenneke, Claudine, Dirk, Rita, Carine, Marleen en Patrick in op de uitnodiging van Vakantieparticipatie om hun vakantie-ervaringen te vertellen via een ‘digital story’. Lees hier meer over de workshop. In hun persoonlijk videoverhaal vertellen ze met eigen stem wat vakantie voor hen betekent. De videoverhalen delen we in de loop van de komende weken op www.iedereenverdientvakantie.be en via het Youtube-kanaal van Steunpunt Vakantieparticipatie, Toerisme Vlaanderen.

Bekijk alvast:
‘Vakantiegangers doen oproep aan hulpverleners en beleid’
'Vakantie is vrijheid durven nemen' 

Fanny Bulcke

In gesprek met

Fanny Bulcke woont in Diksmuide. Fanny is gehuwd met Dries. Het koppel heeft drie dochters. Fanny en Dries hebben pech gehad. Een faillissement duwde hen in de armoede. Ze werkten hard om uit de put te geraken. Het lukt. Lees er hier meer over: 'Je eigenwaarde is van jezelf, die laat je je niet ontnemen.'

Dit verhaal werd gepubliceerd op 24 januari 2017 in de categorie Armoede.

Neergepend door

Griet Bouwen is nieuw(s)maker voor het netwerk Vakantieparticipatie. Ze houdt van een hartelijk gesprek en stelt graag vragen die een verschil maken. Heb je zelf een verhaal dat je graag deelt? Contacteer onze redactie en zet je verhaal kracht bij.

Copyright © 2018 Steunpunt vakantieparticipatie | Disclaimer | Privacy |