Overslaan en naar de inhoud gaan

Foutmelding

  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (regel 3492 van /var/web/vd17234/app/releases/11/docroot/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (regel 3492 van /var/web/vd17234/app/releases/11/docroot/includes/bootstrap.inc).

Muzikale VakantieToer 2018 vangt honderden vakantiedromen

In gesprek met Hannelore Herreman | 19 juni 2018

Een groot vakantiefeest. Vieren dat duizenden mensen in Vlaanderen vakantie mogelijk maken voor elkaar. De kring nog groter maken. Vakantiedromen vangen. En overal in het land mensen aansteken met het supergezonde vakantievirus. De ambitie voor de Iedereen Vakantie Toer is groot, het enthousiasme van drijvende kracht Hannelore Herreman aanstekelijk. ‘We hebben een wreed straf netwerk van mensen en organisaties die de Vakantietoer 2018 helpen dragen’, zegt ze. Het rode toerbusje is bijna klaar. Oren staan klaar om vakantiedromen te helpen vangen. En Allez, Chantez! stak een wervelende vakantieshow in mekaar. Iedereen Verdient Vakantie komt in vol ornaat buiten deze zomer, en dat zullen we geweten hebben.

Vanaf 4 juli toert de karavaan door Vlaanderen. Eerste stop: Strombeek-Bever. Vanaf dan gaat het richting Oostende, Roeselare, Antwerpen, Beveren-Waas en vele andere plekken. Plaatselijke Rap op Stap kantoren, sociale organisaties en toeristische partners werken samen om er in hun gemeente een top-vakantiefeest van te maken. Hannelore: ‘De kracht van het netwerk Iedereen Verdient Vakantie zit ‘m in samenwerken, en met de Toer 2018 spelen we daar voor de volle 100% op in. Samen met onze lokale partners zullen we mensen overal in het land kriebelen om vakantie mogelijk te maken voor elkaar.’

Iedereen op vakantie

Vorig jaar toerde Iedereen Verdient Vakantie al een eerste keer door Vlaanderen. In de marge van een wervelende zangshow, luisterden vrijwillige Oren naar verhalen over hoe mensen vakantie mogelijk maken voor elkaar. En wat bleek: mensen die omwille van budget, beperking, ziekte of andere drempels moeilijk toegang vinden tot vakantie, vinden vaak wél vakantiekansen dankzij anderen. Buren, vrienden, familieleden maken vakantie mee mogelijk. Rap op Stap kantoren, sociale organisaties en meelevende hulpverleners doen net dat tikkeltje extra waardoor vakantie wél kan. Hannelore: ‘Maar er zijn nog teveel mensen die de weg naar vakantiekansen niet vinden. Daarom toeren wij: omdat meer mensen kunnen ontdekken dat vakantie wél mogelijk is.’

Vakantiefiksers

Allez, Chantez! en Iedereen Verdient Vakantie brengen een muzikale show die draait rond de familie Fiks. ‘Wij willen vakanties fiksen’, zegt Hannelore. ‘We zullen de mensen uitnodigen ons te vertellen waarom hun vakantiedroom niet lukt, en dan helpen we dat fiksen.’ Vakantie-adviseurs helpen mensen de weg vinden naar vakantiekansen. Zangers en muzikanten zullen samen met het publiek zingend en spelend de vakantiegevoel-thermometer (echt waar!) naar warme temperaturen opdrijven.

Vakantiedromen vangen

Tussen de bende vakantiefixers bevinden zich – net als vorig jaar – de ‘Oren’. Zij zullen vakantiedromen vangen en als papieren vlinders in een gigantische dromenvanger samenbrengen. De Oren willen dit jaar ontdekken met welk gevoel mensen van vakantie willen thuiskomen. Met korte vraagjes zullen ze mensen kriebelen om te durven dromen van vakantie. De dromenvanger gaat in december mee naar het Forum.

Hannelores droom

Al maandenlang knutselt Hannelore aan de Vakantietoer 2018, met achter de schermen een super samenwerking met het team van Iedereen Verdient Vakantie en tal van lokale partners. Nu legt ze samen met Allez, Chantez! de laatste hand aan het scenario en rekwisieten. De Oren zijn enthousiast en de lokale gastorganisaties tellen af naar ‘hun’ event.  Hannelore: ‘Het zit goed. We zijn er bijna klaar voor. Ik hoop dat we veel mensen kunnen tonen wat Iedereen Verdient Vakantie voor hen kan betekenen. Dat honderden Vlamingen kunnen ontdekken dat vakantie voor hen wel mogelijk is. En dat vrienden, buren en familieleden van mensen voor wie vakantie minder makkelijk is, ontdekken dat zij écht een verschil kunnen maken. Want wel of niet vakantie kunnen beleven: het zit meestal in kleine dingen die mensen voor elkaar kunnen doen.  Daar wijd ik graag mijn zomervakantie aan.’

 

Wil je erbij zijn? 

De familie Fiks trekt deze zomer en najaar op toer en doet tien stopplaatsen aan. In elke provincie staan telkens twee lokale teams van organisaties paraat om de toer te ontvangen, publiek uit te nodigen en er samen een heerlijk vakantiefeest van te maken.  Iedereen is welkom. Niemand hoeft te wachten op een persoonlijke uitnodiging. Deelnemen is helemaal gratis. Woon je in de buurt of ben je er met vakantie: kom af, en feest mee!

In de zomer stopt de Vakantietoer hier:

  • 4 juli, 14u- Dienstencentrum Ter Borre, Strombeek-Bever
  • 10 juli, 14u - 't Leutig pleintje aan CC Ter Vesten, Beveren-Waas
  • 12 juli, 14u - VOC Op Stap, Stationsplein Roeselare
  • 30 juli, 20.30u - Koninklijke Villa, Oostende
  • 29 augustus, 14u - Rivierenhof Antwerpen

Krijg je er al zin in? (Her)beleef hier de editie van 2017, en zing het vakantielied mee:

 

Data en stopplaatsen voor het najaar volgen later. Blijf op de hoogte van nieuws, sfeer en najaarsevents via Facebook. 

Hannelore Herreman

In gesprek met

Hannelore Herreman is verbonden aan Iedereen Verdient Vakantie. Ze ontwikkelde de dorpeltrekking samen met haar collega’s en een schare enthousiaste vrijwilligers.

Dit verhaal werd gepubliceerd op 19 juni 2018 in de categorie Vakantie.

Neergepend door

Griet Bouwen is Storyweaver voor het netwerk Iedereen Verdient Vakantie. Ze houdt van een hartelijk gesprek en stelt graag vragen die een verschil maken. Heb je zelf een verhaal dat je graag deelt? Contacteer onze redactie en zet je verhaal kracht bij.

Copyright © 2021 Steunpunt vakantieparticipatie | Disclaimer | Privacy |