Overslaan en naar de inhoud gaan

Foutmelding

  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (regel 3492 van /var/web/vd17234/app/releases/11/docroot/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (regel 3492 van /var/web/vd17234/app/releases/11/docroot/includes/bootstrap.inc).

Forum Vakantieparticipatie is ook vakantie!‏

In gesprek met Vzw Al-arm | 28 januari 2015

Bij Al-arm, de Geelse vereniging waar armen het woord nemen, zijn het de leden zelf die de vereniging zullen vertegenwoordigen op het jaarlijkse Forum Vakantieparticipatie. ‘Om te gaan luisteren naar wat er allemaal verteld wordt, te gaan wandelen in Gent en een beetje tot rust te komen’, zeggen Josepha Naranjo en haar man Frans Clerckx. ‘En om de boeken mee te brengen voor op de dienst, natuurlijk.’

‘Hoe graag we als begeleiders ook naar het Forum zouden gaan, we laten dat plezier liefst van al over aan onze vrijwilligers en vakantiegangers’, legt medewerkster Patricia Janssen uit. ‘Voor ons zou zo’n dag weg van de dienst te zeer op onze planning wegen, en onze mensen gaan er bovendien buitengewoon graag naartoe. Ze brengen voor ons de vakantiegidsen en veel nieuwe verhalen mee, en dan kunnen we daar nadien samen mee aan de slag.’

Dit jaar was het wel even spannend. 

Toen Patricia tien dagen voor het Forum hun inschrijving in orde wilde brengen, bleken de online-inschrijvingen nét afgesloten. Lichte paniek! Die ebde gelukkig snel weg na een telefoontje met het team van Steunpunt Vakantieparticipatie. Met een beetje kunst- en vliegwerk konden de trouwe Geelse bezoekers er nog nét bij.

Idee voor Vakantieparticipatie

Maar goed ook, want de vrijwilligers hebben een idee dat ze graag met de aanwezigen op het Forum willen delen. Uit hun zoektochten naar betaalbare daguitstappen leerden ze dat – mits goed uitkijken – vele aantrekkelijke belevenissen helemaal gratis zijn: sommige altijd, de meeste op bepaalde momenten. Vakantieparticipatie zou al die dingen in een speciale rubriek in de gids daguitstappen kunnen opnemen. Of het zou zelfs een aparte gids waard kunnen zijn,vinden ze.

Forum: jaarlijkse vaste prik én start van vakantiedromen

Al-arm leden Josepha en Frans nemen al jarenlang deel aan het Forum. En elk jaar vinden ze in de vakantiegidsen wel weer een nieuwe vakantiebestemming die ze willen beleven. Liefst van al trekken ze naar zee. Makkelijk, want ze geraken er vlot met de trein. En aan de kust kunnen ze met hun kaart van De Lijn op stap in de buurt. Voor het regelen van hun vakantie laten ze zich helpen door Patricia.

"We zoeken altijd een plekje waar we zelf kunnen koken en waar de hond mee naartoe kan. Vakantie geeft ons rust. We vertrekken heel graag, en we komen daarna ook weer heel graag thuis."

- Frans & Josepha

NOPIC

In gesprek met

Vzw Al-arm, de Geelse vereniging waar armen het woord nemen, groeide uit het permanent armoedeoverleg van OCMW Geel. Nu is vzw Al-arm een zelfstandige vereniging waar armen het woord nemen.  Elke maand trekt een groep mensen van de vereniging op daguitstap. Die uitstappen organiseren ze zelf. Vier buddy’s – zelf mensen die leven in armoede – maken dat waar. Hun verhaal vertellen we hier binnenkort.

Dit verhaal werd gepubliceerd op 28 januari 2015 in de categorie Vakantie.

Neergepend door

Griet Bouwen is Storyweaver voor het netwerk Iedereen Verdient Vakantie. Ze houdt van een hartelijk gesprek en stelt graag vragen die een verschil maken. Heb je zelf een verhaal dat je graag deelt? Contacteer onze redactie en zet je verhaal kracht bij.

Copyright © 2021 Steunpunt vakantieparticipatie | Disclaimer | Privacy |