Overslaan en naar de inhoud gaan

Alle verhalen in de Categorie "Kinderen" (38)

Zelf realiseerde ze het zich niet onmiddellijk, maar door haar 80 jaar behoort ze deze dagen wel degelijk tot de 'kwetsbare generatie’.

‘De kracht in een kind is als een plantje. Als dat te weinig aandacht krijgt, kunnen de blaadjes en alles boven de grond afsterven. Maar het zaadje en de wortel blijven krachtig.

Verstopt in de heuvels van de Vlaamse Ardennen zit het kleine dorpje Dikkele. Midden in die kleine dorpsgemeenschap prijkt jeugdverblijf Oud Klooster.

 

Ooit was het Plokkersheem in het landelijke Watou een rusthuis voor ouderen.

In Geraardsbergen staat een huisje 'k Keek eens door het vensterraam Daar kwam Emma aangelopen ​Klopte aan de deur

Vraag aan kinderen welke kostbare herinneringen ze koesteren aan op kamp gaan, en ze vertellen verhalen over avonturen, op tocht gaan en samenzijn met vriendjes.

Elk kind moet kunnen genieten van een meerdaagse schooluitstap, vinden de initiatiefnemers van jeugdverblijf Oud Klooster in Dikkele (Zwalm).

Ze staat middenin pure schoonheid, zegt ze. Tussen gedreven jonge mensen die zich smijten om kinderen een heerlijke vakantietijd te bieden.

Ze namen een kersvers buurjongetje mee op vakantie. Een vijfjarig Afrikaans kereltje, wiens papa net overleden was. Het ventje kwam naar België, naar het gezin van papa’s broer.

Pagina's

Copyright © 2020 Steunpunt vakantieparticipatie | Disclaimer | Privacy |