Overslaan en naar de inhoud gaan

Alle verhalen in de Categorie "Kinderen" (36)

Verstopt in de heuvels van de Vlaamse Ardennen zit het kleine dorpje Dikkele. Midden in die kleine dorpsgemeenschap prijkt jeugdverblijf Oud Klooster.

 

Ooit was het Plokkersheem in het landelijke Watou een rusthuis voor ouderen.

In Geraardsbergen staat een huisje 'k Keek eens door het vensterraam Daar kwam Emma aangelopen ​Klopte aan de deur

Vraag aan kinderen welke kostbare herinneringen ze koesteren aan op kamp gaan, en ze vertellen verhalen over avonturen, op tocht gaan en samenzijn met vriendjes.

Elk kind moet kunnen genieten van een meerdaagse schooluitstap, vinden de initiatiefnemers van jeugdverblijf Oud Klooster in Dikkele (Zwalm).

Ze staat middenin pure schoonheid, zegt ze. Tussen gedreven jonge mensen die zich smijten om kinderen een heerlijke vakantietijd te bieden.

Ze namen een kersvers buurjongetje mee op vakantie. Een vijfjarig Afrikaans kereltje, wiens papa net overleden was. Het ventje kwam naar België, naar het gezin van papa’s broer.

Dat je kind lid kan worden van een sportclub, zijn creatief talent kan uitleven in de kunstacademie, kan spelen met andere kinderen in een speelpleinwerking of op kamp kan met de jeug

‘In hun interesses, wensen en de dingen die ze graag doen, zijn kinderen net zo verschillend als volwassenen’, zegt Johan Meire van Kind & Samenleving.

Pagina's

Copyright © 2019 Steunpunt vakantieparticipatie | Disclaimer | Privacy |